Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, bugün yazacağımız yazıda bilgisayardan instagrama video yükleme işleminin nasıl yapıldığını anlatacağız. Başlığı video yükleme olarak belirttim ama hikaye ve gönderiler içinde geçerlidir. Öncelikle; Birlik, mücadele ve emeğin günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlu olsun. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından instagram, 2016 yılında duyurduğu hikayeler özelliği ile snapchat’e rakip olmuştu. Bu yeni özelliği sayesinde daha da popüler hale gelen instagram uygulaması kullanıcı sayısını artırmıştı.

Bildiğiniz üzere instagram platformuna video ve hikaye yükleme akıllı cihazlar vasıtasıyla mobil uygulama üzerinden yapılıyor. Buna istinaden windows 10 işletim sistemi kullananlar; microsoft mağazasından instagram uygulamasını indirebiliyor lakin sadece paylaşılan gönderileri, hikayeleri ve kaydettiklerini görebiliyorlar. Ayrıca başka bir yöntem olan internet tarayıcısından da instagram açıldığında aynı şekilde gönderileri görüp, paylaşım yapılamamaktadır.

instagram web emresupcin - Bilgisayardan instagrama video yükleme nasıl yapılır?

Bilgisayardan instagrama video yükleme rehberi?

Bilgisayar üzerinden instagram platformunda video veya hikaye paylaşmak için izlenebilecek iki farklı yol bulunmaktadır.

  • İlk olarak bilgisayarınızda bulunan internet tarayıcılarının geliştirici seçeneklerine girerek instagram uygulamasını mobil sürüme dönüştürebilirsiniz. Ayrıca bu dönüştürme sayesinde hikaye ve gönderi paylaşımını aktif edebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için Google Chrome tarayıcısından instagram.com adresine gidin ve hesabınıza giriş yapın. Daha sonra ister klavyenizden F12 tuşuna basarak, isterseniz de sayfanın herhangi bir yerine sağ tıklayıp; incele diyerek geliştirici seçeneklerini aktif edin. Ardından sol tarafta açılan konsolun üst tarafında bulunan mobil geçiş butonuna tıklayarak aktif edin. sayfayı F5 yaparak bir kez yeniledikten sonra istagramın mobil sürümü karşınıza çıkacaktır.
  • İkinci olarak android emülatörlerinden birini kullanarak; android işletim sisteminizi bilgisayarınıza kurabilir ve kendinize sanal bir telefon oluşturabilirsiniz. Böylece instagram mobil uygulamasını bilgisayarınıza yükleyerek hikaye paylaşımı yapabilirsiniz. Ayrıca whatsapp başta olmak üzere birçok android uygulamasını da kullanabilirsiniz. Bu yolu detaylı olarak yazımızın devamında anlatıyor olacağız…

Bilgisayarınıza android sistemini kurmak için bir çok uygulama bulunmaktadır. BlueStacks uygulaması ise en çok tercih edilen android emülatörlerinin başında gelmektedir.

  • Öncelikle BlueStacks resmi internet sitesinden uygulamayı bilgisayarınıza indirip kurun.
  • Uygulama kurulduktan sonra google hesabınızı ekledikten sonra Play Store’da yer alan istediğiniz android uygulamasını indirebilirsiniz. İlk olarak instagram uygulamasını bilgisayarınıza indirip kurun. Ayrıca hikaye veya gönderinizi instagramda paylaşabilmek için görselinizi BlueStacks uygulamasına yüklemeniz gerekmektedir.
  • BlueStacks uygulamasına görsel yükleyebilmek için uygulamanın alt kısmında bulunan Daha fazla uygulama butonuna tıklayarak; Medya yöneticisine girin ve sürükle bırak yöntemi ile bilgisayarınızda bulunan fotoğraflarınızı uygulamanın içine atın.
  • Kurmuş olduğunuz instagram uygulamasına giriş yaparak; sol üst kısımda bulunan kamera butonunu kullanarak hikaye paylaşımı yapabilirsiniz.

Bütün bu işlemler yapıldıktan sonra bilgisayardan instagrama video yükleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Önceki paylaşımlarımızdan bilgisayar üzerinden instagram kullanımı yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Excel ile makro oluşturma? Video boyutu küçültme nasıl yapılır?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes