Responsive Reklam Alanı

Günümüzde kullanımı sık tercih edilen Office uygulamalarından biri de Microsoft Outlook. Bilgisayarlara tam olarak kurulduğunda Microsoft Office programları klasörü içerisinde yer alan bu program sayesinde; kişisel veya şirketinize ait mail hesaplarını ekleyebilmektesiniz. Daha önce ki yazmış olduğumuz yazılarda Outlook ile ilgili bazı konulara değinmiştik. Mesela en çok ziyaret edilen Outlook’ta temel ayarlar yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda Microsoft Outlook nedir kısaca bahsedelim dilerseniz…

Microsoft Outlook nedir?

Microsoft Outlook programında genel olarak yapılan işlemlerden, işiniz ile ilgili bir not defteri düzenleyerek bir günlük planı yapabilirsiniz. Evet yanlış duymadınız; Microsoft Outlook’ta sadece mail alıp gönderme işlemleri yapılmamaktadır. Ayrıca adres defterinizi bilgisayarınızda oluşturarak, burada önemli telefon numaralarını yazabilirsiniz ve bu numaralara Internet ortamından elektronik posta (e-mail) gönderebilirsiniz. Kısacası, Microsoft Outlook programı ile birlikte bilgisayarınızda bilgi yönetimini denetleyebilirsiniz. Yazımızın devamında, Microsoft Outlook programının içeriği ve kullanımı hakkında detaylı bilgilere değineceğiz…

Microsoft Outlook programı ile birlikte Posta (e-mail) iletisi göndermeyi; iş hayatınızdaki randevuların düzenlenmesini, çalıştığınız veya yöneticisi olduğunuz bir şirkette, kişilere verdiğiniz görevlerin kontrolünü; kişiler için açacağınız adres ve bilgi defteri gibi işlemlerin nasıl yapılabileceğini göreceksiniz.

Bu programı çalıştırmak için; Başlat ikonuna tıkladığınızda karşınıza çıkan listeden Microsoft Office klasörü altında bulunan programlar içerisinden Microsoft Outlook programını seçebilirsiniz.

Microsoft Outlook programı çalıştırıldığında; bilgisayar ekranına bu programın penceresi kullandığınız sürüme göre farklı bir şekilde gelebilir. Yeni sürüm kullanıyorsanız ve daha önce hiç açmadıysanız aşağıdaki şekilde karşınıza gelecektir.

outlook 2016 uygulamasi emresupcin - Microsoft Outlook nedir?

Buradaki mesajları takip ederek Outlook programını açabilirsiniz. İleri butonuna tıkladığınızda; Eğer mail hesabı ekleyecekseniz Evet seçeneğini işaretleyerek mail hesabı bilgilerinizi yazmalısınız. Hayır seçeneğini işaretlerseniz; Outlook’u e-posta hesabı olmadan kullanacağınız anlamına gelmektedir. Kullandığınız Office sürümüne göre farklı görüntü olabilmektedir. Genelde 2007 ve 2010 sürümlerinin kullanımı tercih edilse de üst sürümlerde ekstra özelliklere sahip olabiliyorsunuz. Office 2010 kullanıyorsanız e-posta hesabının nasıl eklendiğine buradan ulaşabilirsiniz.

Microsoft Outlook programında e-posta hesabı eklediğinizi varsayalım; Gelen Kutusuna istenildiğinde yeni klasörler oluşturulabilir. Gelen Kutusu klasörünün alt tarafında Outlook bilgi ekranında ise, gelen iletilerin kim tarafından, ne zaman ve hangi konuyla ilgili olduğu görüntülenmektedir.

microsoft outlook nedir emresupcin - Microsoft Outlook nedir?

Microsoft Outlook kullanımını daha iyi anlamak için, bu program içerisindeki klasörler arasında ufak bir gezinti yapalım. Bu klasör listesinden de görüleceği üzere işlemler iki ana grupta toplanmaktadır. Bunlar Outlook ve Posta seçenekleridir. Bu iki seçenek içerisinde; Gelen Kutusu, Giden Kutusu, Gönderilmiş Öğeler, Görevler, Günlük, Kişiler, Notlar, Silinmiş Öğeler ve Takvim klasörleri bulunmaktadır.

Bu yazımızda Microsoft Outlook nedir kavramına detaylı bir şekilde değindik. Bir sonraki yazımızda belirttiğimiz seçeneklerdeki klasörlere değineceğiz…

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Video boyutu küçültme nasıl yapılır? Microsoft Outlook kişisel klasörler nelerdir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes