Responsive Reklam Alanı

Bir önce ki yazmış olduğumuz yazıda Microsoft Outlook nedir kavramını detaylıca anlatmıştık. Bununla beraber Outlook’ta yer alan; Gelen Kutusu, Giden Kutusu, Gönderişmiş Öğeler, Görevler, Günlük, Kişiler, Notlar, Silinmiş Öğeler ve Takvim klasörlerine bu yazımızda değineceğiz. Outlook programını açtığınızda standart araç çubuğu üzerindeki klasör listesini işaretlediğinizde, program ekranında Kişisel Klasörleri açmış olursunuz. Aynı şekilde yeni sürümlerde farklılık gösterebilmektedir.

Gösterilen klasörler listesinden hangi klasör işlemi yapılacaksa, üzerine gidilerek tıklanır. Bu durumda iken Takvim üzerine giderek, o günkü takvimi bilgisayarınızın ekranında görüntüleyebilirsiniz.

Microsoft Outlook kişisel klasörler

Takvim

Outlook programının içerisinde günlük randevularınızı, günün tarihini ve görev defterini gösteren bir Takvim klasörü bulunmaktadır. Takvim klasörünün görünümü istenilirse değiştirilmektedir. Burada sol tarafta randevularınıza ait bilgiler, hemen yan tarafında bulunan günü belirten takvim ve alt tarafta ise görev listesi bulunmaktadır.

Kişiler

Microsoft Outlook programında kişilere ait adres defteri oluşturup, buradan kişilere ait adres, telefon numaraları gibi bilgileri görebilirsiniz. Aynı zamanda buradan, kişilerin telefonlarını arayabilir veya onlara elektronik posta (e-mail) gönderebilirsiniz.

Hangi kişi üzerinde işlem yapılmak isteniyorsa, ekranda görülen ismin üzerine gidilerek iki kez üst üste işaretleme yapılır. Bilgisayarınızın ekranında kişiye ait bilgilerin bulunduğu yeni bir pencere açılacaktır. Aynı şekilde hangi işlem yapılmak isteniyorsa, onun seçimi bu diyalog kutusunda gerçekleştirilebilir.

microsoft outlook kisiler emresupcin - Microsoft Outlook kişisel klasörler nelerdir?

Yukarıdaki resimde verilen diyalog kutusunda kişiye ait bilgiler görülmektedir. (Bu alanlar doldurup kaydedildiğinde bilgiler kalıcı olarak yer alacaktır) Burada istenildiğinde, bilgiler üzerinde değişiklik yapılmaktadır. Araç çubukları üzerinden Telefon bağlantısı, Elektronik posta ve Toplantı çağrısı yapılabilmektedir.

Günlük

Gün boyunca yapılan işlemleri kaydedip görüntülenmesini istiyorsanız, Günlük klasörünü kullanabilirsiniz. Gün boyunca yapılan ve kaydedilen bütün işlemleri, simgeleri ile birlikte bu bölümde bulabilirsiniz. Bu bölümde, Görünüm – Geçerli görünüm bölümünde Günlük klasörünün görünümü ayarlanabilmektedir.

Notlar

Önemli bulduğunuz notlarınızı bilgisayarınızda saklamak istiyorsanız, Outlook programında Notlar klasörünü kullanabilirsiniz. Bunun için Notlar klasöründeyken, sol üst tarafta bulunan araç çubuğu üzerindeki Yeni Not seçeneğine tıklayınız. Yeni not yazımı için resimde görülen pencere gelecektir.

microsoft outlook notlar emresupcin - Microsoft Outlook kişisel klasörler nelerdir?

Bu pencere üzerine not yazılır ve sağ üst taraftaki Kapat düğmesiyle, Notlar klasörüne kaydedilerek kapatılır. İstendiğinde hazırlanan bu Not girdisi, Not menüsü altında bulunan İlet seçeneğiyle elektronik posta olarak karşı tarafa gönderilmektedir.

Görevler

Günlük vermiş olduğunuz işlerin takibi için, Outlook programındaki Görevler klasörünü kullanabilirsiniz. Bu klasör seçimi yapıldığında aşağıdaki resimde görülen pencere düzeni gelecektir. Görev oluşturduğunuzda görev listesinin sağ tarafında Görev bitiş tarihi, hemen yan tarafında % olarak bitmiş hali görüntülenmektedir.

microsoft outlook gorevler emresupcin - Microsoft Outlook kişisel klasörler nelerdir?

Silinmiş Öğeler

Microsoft Outlook programında klasörler içerisinde bulunan bilgiler silindiğinde, Windows Geri dönüşüm kutusundaki gibi, bulunduğu yerden silinerek Silinmiş öğeler klasörü içerisine atılır. Ayrıca buradan istenildiğinde geri alınarak, istenilen klasörün içerisine aktarılmaktadır. Buradan silindiğinde de bilgisayarınızdan temizlenmektedir.

Eğer silinmiş öğeler klasörünü boşaltmak istiyorsak, silinmiş öğeler klasörünün bulunduğu yere giderek, fare sağ düğmesine tıklayınız. Ekrana gelen seçeneklerden Silinmiş Öğeler Klasörünü Boşalt seçeneğine tıkladığınızda, aynı şekilde iletişim kutusu boşaltılacaktır.

Gelen Kutusu

Alınan iletilerin ekranda görüntülenmesini sağlayan klasör, Gelen Kutusu’dur. Microsoft Outlook programını ilk açtığınızda Gelen Kutusu açık bir şekilde karşınıza gelecektir. Ayrıca burada yer alan mail listesi eskiden tarihten yeni tarihe sıralı bir şekilde listelenmektedir. Dilerseniz sıralamayı okunma durumuna göre de değiştirebilirsiniz.

Giden Kutusu

Microsoft Outlook programında gönderilen iletilerin saklandığı yerdir. Burada, hangi iletinin gönderilip hangi iletinin gönderilmediğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu bölümde, iletinin sol tarafındaki isim bölümündeki yazı italik biçimde ise, gönderilmediği anlamını taşımaktadır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Microsoft Outlook nedir? Seo uyumlu makale nasıl yazılır?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes