Responsive Reklam Alanı

İstanbul’un simgelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde bugün meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyor, yaralıların en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Maalesef bu şekilde yazıya başlamak istemezdim, çok üzgünüz. Olaydan haberdar olmak isteyen vatandaşlarımız internette yavaşlama olduğundan; Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına erişmekte sorun yaşadıklarını belirtmektedir.

İHA’da yer alan habere göre; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İstiklal caddesinde meydana gelen patlama sonrası kamuoyuna çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre; İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan medya etiğine uygun olmayan görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

internette yavaşlama var? BTK’nın açıkladığı Bant Daraltma nedir?

Bant genişliği, bir iletim ortamının ya da haberleşme kanalının kapasitesini ifade etmek için kullanılırken, internet üzerinden edinilen bilgilere göre bant daraltma uygulaması, internet sitesine erişimin ağırlaştırılması anlamına gelmektedir. İnternet üzerinde yer alan web sitelerine erişim engellenmiyor ancak veri akışı daraltılmaktadır. Bundan dolayı da verilere erişim gecikmeli ve yavaş olmaktadır. Durum böyle olunca da haliyle internette yavaşlama meydana gelmektedir.

RTÜK Yayın Yasağı Kararı Aldı!

Anadolu Ajansında yer alan habere göre; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan “geçici yayın kararı“na ilişkin görseli paylaşarak, “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur.” ifadesini kullandı.

istiklal caddesi emresupcin - İnternette yavaşlama mı var? BTK'dan Bant Daraltma Açıklaması!

İnternette bilmeden, başını-sonunu hesap etmeden yapılanlardan genellikle zarar görülmektedir. İnternet, habere veya bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilme imkanını sunarken; beraberinde bilgi kirliliği ihtimalini de bulunduran bir mecra olarak değerlendirilmeli. Bilince giden yol; öğrenmekten, düşünmekten, sorgulamaktan ve farkında olmaktan geçmektedir.  Siz değerli okuyucularımızda elinizden geldiğince medya etiğine uygun olmayan; güvenilir bir kaynak dışından servis edilen görüntü ve bilgilere itibar etmemenizi rica ediyorum. Doğruluğu teyit edilmeyen bilgiler suç teşkil edilmemesi açısından paylaşılmamalıdır.

Bir haberin gerçek olup olmadığını teyit etmek için;

  • Habere eleştirel bir bakış açısı ile yaklaşın ve haberin tarihini kontrol edin.
  • Kaynağın, sahte veya taklit bir internet adresi olup olmadığını kontrol edin.
  • Haberin ilk kaynağını araştırın, aynı haberi farklı kaynaklardan doğrulayın.
  • Haber kaynağı internet sitesinin, oluşturulma tarihini ve kime ait olduğunu araştırın.
  • İçerikteki yazım ve imla hatalarına dikkat edin.
  • Görsellerin doğruluğunu, tersine görsel arama yardımı ile kontrol edin.
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bitget, yeni özelliği “Strateji Plaza” ile social tradinge yenilik getiriyor Bitget, FTX çöküşünden sıkıntı çeken kullanıcılara yardımcı olmak için 5 Milyon USD Builders Fund hazırlıyor
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes