Responsive Reklam Alanı

Değerli takipçilerimiz,

Çoğu bilgisayar kullanıcı notebook kullanmayı tercik ediyor. Bu tercihin nedeni portatif olup istenilen her yerde kullanılması. Bunun yanı sıra bazı notebooklarda aşırı ısınmalar gözlemlenmektedir ve notebooklar ne yazık ki masaüstü bilgisayarlar kadar uzun ömürlü değildir. Uzun vadeli kullanımda ısınma veya donma sorunu ortaya çıkabilmektedir. Bazı durumlarda fanı temizlemek yeterli değildir, üstelik bu işin uzmanını bulmadan tozları almak riskli bir uygulamadır.

Madde 1: Sıcak havalardan dolayı etkilenmiş olabilir, herhangi bir ders kitabını buzluğa atın ve bilgisayarınızın altına koyun.

Madde 2: Fişten çıkarıp elektrik bağlantısını kestikten sonra, genellikle yan taraflarda bulunan fana elektrik süpürgesinin hortumunu veya saç kurutma makinesini tutun ama bu maddeyi elinizde hava kompresörü yoksa uygulayın.

Madde 3: İsmi her ne kadar dizüstü bilgisayar olsa da dizinizde kullanmayın, mümkünse taşınabilir bilgisayarın altında boşluk oluşsun. Hem fiziksel anlamda size zarar verir, hemde ısınmaya yol açar.

Madde 4: Güç seçenek ayarlarını kontrol edin. Yüksek performansta çalışıyorsa bir süreliğine güç tasarrufu seçeneğine getirin. Ayrıca fişten çıkardıktan sonra daima dengeli olarak ayarlayın.

Madde 5: Uzun süreli kullanımlarda sıcaklık değerlerinin artması normaldir, bu yüzden bir süre dinlendirin.

Madde 6: Güneşin dik açıdan geldiği odalarda kullanmamaya çalışın. Özellikle parklarda ve açık havalı kafeler de kullanmayın. Şimdi diyeceksiniz ki o zaman bunu kullanmanın hiç artısı kalmıyor diye ama biz yinede anlatalım 🙂

Madde 7: Denetim masasından güç ayarları bölümüne tıklayın. Güç ayarlarını değiştire basıp, işlemci durumunu 100’den 80’e düşürün.

Madde 8: Sert yüzeylerde kullanmayı tercih edin, mümkünse düz olsun. Yataklarda kullanmak yapılan en büyük yanlışlardandır, tozdan uzak bir masada kullanın.

Madde 9: Yakınınızda ki bir bilgisayarcıya götürüp, termal macunun yenilenmesini isteyin. Kendinizde yenileyebilirsiniz ancak içini açmak konusunda acemi biriyseniz, profesyonel birine danışmak daha iyi olacaktır. Biz bilgisayarcıların da para kazanması gerekiyor bir yerde 🙂

Madde 10: Kaliteli bir laptop soğutucu alın. 20 – 30 liralık soğutucuların etkisi üstte verdiğimiz kitap örneğiyle aynı etkiyi yapacaktır. Bu yüzden bilinen markaları tercih edin ve alacağınız ürünü iyice araştırın. Ürün önerim bu konuda kendini kanıtlamış olan bir marka: Thermaltake

Madde 11: RAM’i gereksiz yere şişirmeyin, bir anda birçok program açmayın. Aynı anda çift oyun açıldığında bu sorunla sık olarak karşılaşılmaktadır.

Madde 12: Taşınabilir bilgisayarınızın yerini her 15-20 dakika içinde değiştirin veya kontrol edin çok ısınmış mı.

Madde 13: Bilinçsiz bir şekilde yaptığınız overclock zarar vermiş olabilir, mutlaka bir bilene sorun. Ama benim tavsiyem overclock yapmamanızdan yana.

Madde 14: Aşırı ısınma yapıyorsa fanın olduğu bölümün ön tarafını kontrol edin. Herhangi bir eşyanız hava almasını önlüyor olabiliyor.

Madde 15: Virüsleri temizleyin ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Bunun için Game Booster programı önerilmektedir, program sayesinde oyunlarda veya grafik işlemlerde arka planda çalışan uygulamalar tamamen otomatik olarak kapatılır.

Madde 16: Eğer İnternet’e kablolu olarak bağlanıyorsunuz, notebook’un üzerinden bulunan wifi düğmesine tıklayıp kapatın. Çoğunlukla düğme ışığının yanıp, yanmadığından anlayabilirsiniz.

Madde 17: Sürekli olarak prize ve fişe takılı olarak kullanmayın. Bu işlem hem bataryaya zarar verir hemde ısınmaya yol açar.

Madde 18: Bilgisayarınızı virüslerden temizleyin. Bunun için tek seferlik combofix ve hijackthis yapmanız yeterli olacaktır. Eset Antivirüs’ün 1 aylık programını da kurup kullanabilirsiniz.

Madde 19: Diskiniz aşırı şekilde dolu ise biraz ferahlatmak için temizleyin. Eğer yeterli bütçeniz varsa SSD disk tercih etmelisiniz. Ek filmler veya oyunlar için arşiv yapıyorsanız harici hard disk kullanabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
CPU (İşlemci) Neden Fazla Isınır? x86 ile x64 Windows Arasındaki Farklar?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes