Responsive Reklam Alanı

Disk Birleştirme emresupcin - Disk Birleştirme Nedir? Ne İşe Yarar?Merhaba arkadaşlar,

Zaman zaman bilgisayarımızın çalışmasında verimsizlik oluyor bunun da kaynaklanma sebebi alakalı – alakasız kurulup kaldırılan programlar, oyunlar’dan diskimizde ki kalıntı şekilde yer eden bazı dosyalar ister istemez bilgisayarımızın düzensiz çalışmasına neden oluyor. Disk birleştirme bir birimdeki parçalanmış verilerin birleştirilmesi işlemidir.Bilgisayar programları vs. harddiskte boş bulduğu yerlere kaydeder.Sonuçta program dosyası parçalanır.Programı bilgisayarda çalıştırdığımızda açılması zaman alır.Çünkü harddisk üzerinde tüm parçaları bulup birleştirir ve programı böylelikle açmış oluruz.

 

 

Biz burada bu parçaları birleştirip bilgisayar hızını bir nebze arttıracağız. Bir birime dosya kaydettikçe, değiştirdikçe ve sildikçe zaman içinde parçalanma ortaya çıkar. Bir dosyada kaydettiğiniz değişiklikler, genellikle birimde orijinal dosyadan farklı bir yerde depolanır. Bu durum dosyanın Windows’da göründüğü yeri değiştirmez, yalnızca dosyayı oluşturan bilgi bitlerinin gerçek birimde depolandığı yerleri değiştirir. Zamanla hem dosya hem de birimin kendisi parçalanır ve bilgisayarınız tek bir dosyayı açmak için farklı konumlara bakması gerektiğinden yavaşlar.

 

Disk Birleştiricisi biriminizde ki verileri yeniden düzenleyen ve parçalanmış verileri yeniden bir araya getiren bir araçtır ve bu sayede bilgisayarınız daha verimli çalışabilir. Bu Windows sürümünde Disk Birleştiricisi belirli bir zamanlamayla çalışır, bu sayede çalıştırmayı hatırlamanız gerekmez, ancak yine de bu aracı el ile çalıştırabilir veya kullandığı zamanlamayı değiştirebilirsiniz.

 

Disk birleştirme programına ulaşmanın 2 yolu var. Bunlardan birincisi, Başlat Menüsüne tıklanarak; Tüm Programlar – Donatılar – Sistem Araçları bölümünden Disk Birleştiricisi’ne tıklıyoruz. Programı açmanın ikinci yolu ise, Bilgisayarımızın Denetim Masasına giriyoruz; Sistem ve Güvenlik – Yönetimsel Araçlar – Sabit Sürücünüzü Birleştirin kısmna tıklayım Disk Birleştirici programını açmış oluyoruz. Programı açtıktan sonra ayrı aycı C: ve D: sürücülerini sırayla Disk Birleştir diyoruz ve disk birleştirme işlemini yapmış oluyoruz.

 

Disk Birleştirme Nedir Ne İşe Yarar emresupcin - Disk Birleştirme Nedir? Ne İşe Yarar?

Arama Terimleri: https://emresupcin com/tag/disk-cozumleme/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Algoritma Tasarımı ve Akış Şemaları… Akınsoft’un Mavi Gücünü Hissedin!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes