Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bu makalemizde Microsoft Tükiye’nin bazı iş yerlerine gönderdiği uyarı niteliğindeki mektup’un içeriğinden bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda satışı artan 2. el oem (Original Equipment Manufacturer, yani “orijinal ürün üreticisi” anlamındadır.) ürünleri alırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Microsoft Türkiye’de yazılım korsanlığı ve sahteciliğin önüne geçebilmek için bir çalışma başlatıyor.

Bu yazımızı da bilgilendirme için yazacağımızdan Microsoft Türkiye’nin gönderdiği metni sizlerle paylaşacağız.

Konu: Kopya Microsoft OEM Yazılımları ve /veya Yasadışı Sahte Microsoft Orijinallik Sertifikası (COA) Etiketlerine yönelik Gizli Müşteri Programı

Sayın İş Ortağı,
Sizinle Microsoft orijinal etiket ve sertifikaları hakkında önemli bir bilgilendirme için iletişime geçmiş bulunuyoruz. Son dönemde iş ortaklarımız ve müşterilerimizden iletilen, ikinci el olduğu iddia edilen fakat yapılan testlerde sahte olduğu anlaşılan Windows OEM yazılımlarının satın alım ve kullanım vakaları çok artmıştır.

Microsoft, müşteri ve iş ortağı ekosistemini, yazılım korsanlığıyla ve sahteciliği ile tehdit ve kayıplardan korumaya kararlıdır. Hedefimizi, müşterilerin Microsoft yazılımının lisanssız kopyaları bulunan bilgisayarları satın aldığı ve mağdur olduğu bu tip olayların önüne geçmektir. Bu hedef doğrultusunda gerçekleştirilen bilgilendirme ve önleme faaliyetleri yoğun olarak devam etmektir.

Bu çerçevede, son dönemde iş ortaklarımızın orijinal Microsoft yazılımı satıyor olduğundan emin olmak amacıyla tüm Türkiye`yi kapsayan bir ”gizli müşteri” çalışması başlatılmıştır. Çalışma kapsamında Microsoft adına çalışan temsilciler, tüm Türkiye`de bilgisayar ve yazılım satışı yapan noktaları ziyaret etmekte, bilgisayar ve yazılım satın alımlarını gerçekleştirmektedir. Bu satın almalar sonucunda yapılacak kontroller sonrasında, kopya Microsoft Windows OEM yazılımın/veya yasadışı sahte Microsoft Orijinallik Sertifikası Etiketli bilgisayar ve yazılım satışı gerçekleştiren firmalar, bunların tedarikçileri ve diğer ilgili paydaşlar hakkında gerekli yasal prosedürlerin takip edileceğini ve hukuki aksiyonların alınacağını bilmenizi isterim.

Müşterinizi ve işletmenizi yasalara aykırı bu tür fiiller nedeniyle riske atmak istemeyeceğinize güveniyoruz. Bu nedenle Microsoft, yazılımlarının güvenilen kaynaklardan yani yetkili distribütörlerden satın alınması Microsoft olarak tavsiye etmekteyiz.

İkinci el olduğu düşündüğünüz OEM Windows yazılımının veya COA etiketlerinin satın alınması ve dağıtımı ile ilgili bir faaliyet yürütmeniz halinde, büyük bir olasılıkla taklit veya çalıntı ürünlerin dağıtımını yapmış olacağınızın, bunun sonucunda da hukuki ve cezai yaptırımlara maruz kalacağınızın altını çizmek isterim Microsoft’un haklarını ihlal edecek nitelikteki ürünleri satan veya kullanan kişilerin söz konusu ihlal bilip bilmemelerinden bağımsız olarak sorumlu tutulmaları muhtemeldir.

Eğer taklit veya lisansız Microsoft ürünü sattığınız veya size teklif edildiğini düşünüyorsanız, lütfen Microsoft OEM ekibi içerisinde temsilcinizle veya coasorgu@microsoft.com adresi üzerinden bizlere irtibata geçiniz. Paylaşacağınız bilgiler büyük bir gizlilikle korunacaktır.

İşbirliğiniz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla.

Microsoft Türkiye
Lisans Yönetim ve Denetim Bölümü

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
ATX Güç Kaynağı Aziz Milletimize…
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes