Responsive Reklam Alanı

Sevgili arkadaşlar, kullanmış olduğumuz bilgisayarlarda çoğunluklu olarak Microsoft ürünlerini tercih etmekteyiz. Bu ürünler genelde Microsoft işletim sistemi veya Microsoft Office uygulamaları olabiliyor. Bazı online satış yapan sitelerde orijinal Microsoft lisansları adı altında orijinal fiyatının kat kat altında satıldıklarını görüyoruz. Maalesef bu durum çok önemsenmiyor ve çoğu zaman ucuz lisanslar alınıp kullanılabiliyor. Bu yazımızda Orijinal Microsoft Lisansları hakkındaki resmi açıklamalara değineceğiz…

orijinal windows lisanslari emresupcin - Orijinal Microsoft Lisansları

Orijinal Microsoft Lisansları

Yazımızın girişinde bahsettiğimiz üzere dünya da en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri de Windows 10; Bu işletim sistemi günümüzde Microsoft’un en popüler ürünleri arasında. Herhangi bir bilgisayar satın aldığınızda; üzerinde yüklü bir işletim sistemi arıyorsanız, lisanslı yani orijinal bir Windows 10 kurulu olarak sahip olabiliyorsunuz.

Eğer ki Windows işletim sistemini ayrı olarak satın almak isterseniz ve lisans araştırmak için internetten arama yaptığınızda çıkan sonuçlar neticesinde kafanızın karışması çok doğal olabiliyor.

Çünkü internetten Windows 10 lisansı satın almak için yaptığınız aramalar neticesinde 29, 59 ve hatta 79 TL gibi fiyatlar ile Windows 10 ürün anahtarlarının satıldığını görüyorsunuz. Microsoft’un kendi resmi internet sitesinde 1299 TL’lik başlayan fiyatlar ile satış fiyatına sahip olan bu ürünün son derece ucuza sunularak satılması şüphe uyandırabiliyor.

Ucuz fiyata satılan Windows 10 ürün anahtarları yasal değil!

Peki o zaman neden ürün etkinleştiriliyor? Sorusunun cevabı göründüğü kadar masum değil

Microsoft yetkilileri, resmi kaynaklar dışında elde edilen ürün anahtarlarının iptali durumunda Microsoft’un muhatap olmadığını belirtiyorlar. Çünkü bu ürün anahtarları, tamamıyla tereddüt edilen fiyatları ve resmi olmayan mail adreslerinden iletilmeleri kadar uygunsuz yollarla ele geçiriliyorlar.

Satın almış olduğunuz ürün anahtarı, size Microsoft dışında bir e-posta, WhatsApp veya sms üzerinden geliyorsa maalesef tehlike altındasınız. Çünkü firma, ürün anahtarını onaylı bir satıcıdan almanız durumunda kod Microsoft tarafından gönderiliyor. Bunun dışındaki tüm kaynaklardan tarafınıza gelen ürün anahtarları yasa dışı nitelik taşıyorlar.

Resmi olmayan satıcılar ürün anahtarlarına nasıl ulaşıyor?

Windows 10, milyonlarca Microsoft müşterisinin cihazlarında kullanılmak üzere üretilen evrensel bir ürün. Dolayısıyla bu durum sayısız ürün anahtarı oluşturulma gereksinimini ortaya çıkarmaktadır. Microsoft, ürünlerinin lisanslama metotlarını denemek amacı ile test anahtarları oluşturuluyor.

Microsoft yetkilileri, illegal ürün anahtarlarının Uzak Doğu’da yer alan üretim fabrikalarından sızdırılarak izinsiz yayın yapanlar tarafından klonlandığını belirtiyor. Bu işlemlerle ulaştırılan ürün anahtarlarının her biri, Microsoft’un lisanslama usullerine uyumsuzluk içermekte.

Resmi olmayan satıcıların değişik yollar ile ele geçirdikleri kodlar, farklı sanal ticaret sitelerinde  düşük fiyatlarla satışa sunuluyor. Potansiyel müşterileri en çok cezbeden şey ise söz konusu e-ticaret sitelerinde bu satıcılara karşı bir önlem alınmamış olması.

Peki Microsoft ürününe yasal olarak nasıl ulaşabilirsiniz?

Microsoft’un orijinal ürünlerine ve programlarının ürün anahtarlarına erişim için 3 farklı lisanslama yöntemi bulunmaktadır.

Birinci yöntem; Microsoft firması ile anlaşmalı olan sorumlu bir satıcının ulaşılabilir işletmesine gidip, ürünü fiziksel olarak edinmek.

İkinci yöntem; Microsoft’un resmi internet sitesini ziyaret ederek edinilen yükleme dosyalarıyla kullanıyor. Kurulum dosyalarını ücretsiz şekilde indirebilir, lisanslı ürün anahtarlarına Microsoft adına tarafınıza gönderilen mail üzerinden ulaşabilirsiniz.

Üçüncü ve son yöntem ise; Sadece Windows 10 ürünü için değil, Microsoft Office ürünleri için geçerli. Şayet Office programlarını onaylı olarak dijital yollar ile temin etmek istiyorsanız, Microsoft’un satış için yetkilendirdiği sanal mağazalardan alabilirsiniz.

Dipnot vererek yazımızı sonlandıralım; Almış olduğunuz ürünlerin anahtarları tarafınıza Microsoft’un resmi e-posta adresinden gelmek zorundadır. Başka yollarla tarafınıza ulaştırılan her türlü lisans anahtarının onaylı bir hükmü maalesef bulunmuyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Tanıtımlı reklam SMS ve maillere son! Koronavirüse karşı alınan yeni önlemler nelerdir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes