Responsive Reklam Alanı

Bu yazımızda NET Yazılımı Kurulumu işlemini anlatacağım. .NET Framework içinde bulundurduğu servis, program ve hizmetlerle ASP.NET sayfalarınızı test edebilmenizi ve yayımlamanızı sağlayan Microsoft’un geliştirdiği uygulama geliştirme platformudur. İnternet üzerinde ASP.NET sayfaları barındırmak, işletim sistemini .NET uyumlu yapmak için .NET Framework yazılımının yüklenmesi gereklidir. ASP.NET sayfaları oluşturmak için gerekli olan dosyalar .Net Framework içerisindedir.

Sisteminize Framework 1.1 kurduğunuzda ASP.NET 1.1, Framework 2.0 kurduğunuzda ASP.NET 2.0 sürümüyleçalışırsınız. .NET Framework kendini IIS’ye göre yapılandırdığından (konfigüre ettiğinden) .NET Framework kurulmadan önce IIS programı sisteminizde kurulu olmalıdır. Framework’un “Redistributable” (yeniden dağıtılabilir) ve “SDK” isimleriyle 2 farklı dağıtımı vardır. Bir tanesini yüklemek yeterlidir.

“Redistributable” şeklindeki dağıtım, ASP.NET uygulamalarınızı çalıştırmak için gerekli bütün bileşenlere sahiptir. “Software Development Kit – SDK (yazılım geliştirme kiti) dağıtımı ise, Redistributable dağıtımına ek olarak, yardım dosyaları, çeşitli araçlar, örnek uygulamalar içermektedir. Web uygulamaları geliştirmede tecrübe kazandığınızda büyük ihtimalle SDK dağıtımını kullanmayı tercih edeceksiniz. İçerdiği ek program ve dokümanlardan dolayı SDK dağıtımının dosya boyutu diğerine göre fazladır.

NET Yazılımı Kurulumu

.NET Framework’ü buradaki siteden indirebilirsiniz. Bu siteye girdiğinizde “.NET Framework Version 2.0 Redistributable Package” başlığı altındaki “Download x86 version” bağlantısını tıklatın. Kullanmak istediğiniz sürüm farklı ise ona göre indirme işlemi seçeneklerini belirtebilirsiniz. Karşınıza gelen pencerede “Download” düğmesine tıklatın. Tıklattığınızda karşınıza gelen iletişim kutusunda “Kaydet” düğmesine tıklatarak dosyayı (dotnetfx) bilgisayarınızda uygun bir yere kaydedin. .NET Framework’ü kurmaya başlayalım.

Yukarıdaki adresten indirmiş olduğunuz Redistributable 2.0 dağıtımını içeren dotnetfx dosyasını çalıştırınız. Program kurulum için gereken dosyaları açacaktır. Ardından kurulum için kullanacağınız sihirbaz karşınıza gelecektir. Bu pencerede İleri düğmesine tıklayınız. Karşınıza Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesini gösteren pencere gelecektir.

Lisans sözleşmesinin koşullarını kabul ediyorum onay kutusunu işaretledikten sonra Yükle düğmesine basınız. .NET Framework’ün bileşenleri yüklenmeye başlayacaktır. Kurulum Tamamlandı penceresinde Son düğmesine basarak kurulumu bitiriniz.

NOT: Bu ürünün en son hizmet paketleri ve güvenlik güncelleştirmeleri çıktıkça kurarsanız sisteminizi güncel tutmuş olursunuz. Şunu da belirtmek isterim ki; Kullanmış olduğunuz bilgisayarın işletim sistemi .NET Framework’u barındırıyorsa Framework dağıtılabilir paketini yüklemenize gerek yok. Zaten bilgisayarınızda Framework var ise ‘Bu bilgisayarda aynı veya daha sonraki .NET Framework sürümü zaten yüklü uyarısı alırsınız.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Tüm hesaplarınız hack geçirmez olsun! (3) Daha güvenli bir ANDROID
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes