Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Android; keşfetmeye meraklı kullanıcılar için büyük bir oyun alanı sunuyor. Sisteminizi nasıl daha hızlı ve güvenli hale getireceğinizi ve profesyonel fonksiyonları herhangi bir risk almadan nasıl kullanacağınızı gösteriyoruz.

1- Bulun, arayın, kilitleyin, silin

Kayıp Android 4 telefonunuzun yerini saptayabilir ve verileri uzaktan silebilirsiniz. Kayıp telefonunuzun uzaktan takibi ve gerekli durumda verilerinin silinmesi için Android telefonunuzun “Ayarlar” menüsünde güvenlik kısmından “Uzaktan Kumandalar” bölümünü aktive edebilirsiniz. Veya cihazınızdaki “Google ayarları” kısmından “Android Cihaz Yöneticisi” sekmesine girebilir ve “Uzaktan kilitlemeye ve silmeye izin ver” işaretleyebilirsiniz. Üçüncü bir seçenek olarak cihazınızı kişisel bilgisayarınızı kullanarak  goggle.com/android/devicemanager adresi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Öneri: Veriler silinmiş olsa dahi profesyoneller bu verileri kolayca geri getirebilirler. Verilerinizin yabancıların eline geçmesini istemiyorsanız “Ayarlar>Güvenlik>Telefon Şifrele” yolu üzerindeki seçeneğin aktifleştirilmesi gerekiyor.

2- Güvenli mod

Üçüncü parti uygulamaları devre dışı bırakan güvenli modu telefonunuzla uyumsuzluk gösteren uygulamaları silmek için veya yanlışlıkla telefonunuza format atmaya başladıysanız kullanabilirsiniz. Güvenli modu başlatmak için güç butonuna on saniye basılı tutarak cihazınızı kapatın. Ardından aynı butona başlangıç logosu ekranda belirene kadar basın. Logo görünür olduğunda güç tuşunu bırakın ve sistem açılana dek ses kısma butonuna basın. Açılan ekranda “Safe Mode” yazısı görünüyorsa başarmışsınız demektir.

3- Google takibini devre dışı bırakın

Konum bildirmeyi ve konum geçmişini “Google Ayarları >Konum” yolunu izleyerek kapatabilirsiniz. Ayrıca burada şimdiye dek kaydedilmiş konum geçmişinizi de  silebilirsiniz. Kişisel verileri “Google Ayarları>Reklamlar “üzerinden silebilirsiniz. Bunun yanında ”İlgi alanında dayalı rakamları kapat” ı işaretlemeniz ve reklam kimliğini sıfırlamanız da yararlı olacaktır. Bir Android 4.4 özelliği olan tüm bilinmeyen numaraları internet üzerinden otomatik araştırma da kapatılabilir. Bunun  için telefon uygulamasından “Menü >Ayarlar>Google’ın Sunduğu Arayan Kimliği”ne gidin ve anahtarı kapalıya getirin.” Konumuma yakın yerler “seçeneğini de kapatın. Son olarak Android’in sizin yerinize varsayılan olarak kullanıcı girişi yaptığı tüm Google uygulamalarından çıkış yapmak için Chrome’da “Menü >Ayarlar>(Kullanıcı Adı)>Goggle Hesabının Bağlantısını Kesin” Youtube’da “Menü >Çıkış Yap” ve Google Haritalar’da “Menü>Ayarlar>Hesabı Değiştir>Oturumu Kapat” yolunu izlemelisiniz..

4- Arka plan aktivitelerini kısıtlayın

Eğer bazı uygulamalardan gelen bildirimleri can sıkıcı buluyorsanız onları”Ayarlar>Uygulama Yöneticisi>(İlgili Uygulama)” üzerindeki ”Bildirimleri Göster” kutucuğundaki işareti kaldırarak engelleye bilirsiniz. Önceden yüklü uygulamaları da bu menüden devre dışı bırakabilmek genellikle mümkündür. Böylece normal uygulama menüsünden de kalkarlar. Operatörünüzden sağladığınız mobil veri planınızı daha ekonomik olarak kullanmak için, verilere aç uygulamalarında sadece WLAN üzerinden transfer yapmalarını sağlayabilirsiniz. Bunun için “Ayarlar >Veri Kullanımı >(İlgili Uygulama)>Arkaplan Verisini Kısıtla” yolunu izleyin. Eğer verileri ekonomik kullanmak konusunda ilgiliyseniz Google Haritalar’da bulunan haritaları cihazınıza kaydedebilirsiniz. Bunun için Haritalar’da bir bölümü seçin arama çubuğuna “ok maps” yazın ve büyüteç ikonuyla onaylayın.

5- Geliştirici seçenekleri vasıtasıyla daha yüksek hıza kavuşun

Geliştirici seçenekleri tüm kullanıcılar için tasarlanmamıştır. Yine de siz onları sorunsuz bir şekilde etkinleştirip daha yüksek performanslara ulaşabilirsiniz. Bunun için “Ayarlar>Cihaz Hakkında” yolunu izleyip ”Yapım Numarası” yazan bölümün üzerine yedi kere dokunun. Ardından Ayarlar menüsüne dönerek yeni ortaya çıkan ”Geliştirici seçeneklerini”ne tıklayın. ”Pencere animasyonu ölçeği” ve” Animatör süre ölçeği” ni “0.5x”e getirin.Böylece çoğu animasyonlar hızlanacaktır. Android 4.4 ile gelen oldukça ilgi çekici bir başka özellik ise geliştirici seçenekleri üzerinden “Çalışma Zamanını Seçin>ART’yi kullan”yolu ile (5b)ART’nin seçilebilmesi oldu. Zira yeni çalışması çevresi ART ile Android uygulamaları şu anki Dalvik’e göre daha hızlı oluyor. Ne var ki WhatsApp gibi bazı uygulamalar ART kullanıldığında çakışmaya uğruyor ve çalışmıyor.

6- Komut satırı aracı kullanarak bilgisayarınızdan yedekleme yapın

Eğer kullanıcı arayüzünüzün sunduğu seçeneklerden memnun değilseniz, telefonunuzu ADB (Android, Debug, Bridge ) isimli komut satırı aracını kullanarak şahsi bilgisayarınız üzerinden idare edebilirsiniz. Örneğin sistem yedeklemesi yapabilir ve bu yedeklemeyi geri yükleyebilirsiniz. Android SDK’yı indirdiğinizde (developer.android.com/sdk) otomatik olarak ADB’yi de edineceksiniz. Üretici firmanın internet sitesindeki uygun cihaz sürücülerini kullanabilirsiniz. Öncelikle “USB hata ayıklama “ yı cihazınızın geliştirici seçeneklerinden aktive etmelisiniz. Ardından cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve açılan “USB hata ayıklama a izin ver ?”penceresini onaylayın. Ardından bilgisayarınıza indirdiğiniz SDK klasöründe alt klasörden olan ”platformtools”u açın ve Shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayıp “komut penceresini burada aç”a basın. Komut konsolunun mobil cihazınızı “”adb devices” komutunu kullanarak dogru algılayıp algılamadığını kontrol edin. Eğer cihaz adını göremiyorsanız USB kabloyu çıkarıp geri takın veya sürücüyü tekrar yükleyin.”adb backup –all-apk-shared-f(Yerel Disk/klasör/Dosya adı) şeklinde yedeklemenizi yapın.(İlgili klasörün önceden yaratılmış olması  gerekmektedir) Yedeklemenizi, cihazınızdan onaylayın. Verileriniz “adb restore (Yerel Disk/Klasör/Dosya Adı) üzerinden yedeklenecektir. Ayrıca tüm bu işlemleri telefonunuzda da onaylamalısınız…

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
NET Yazılımı Kurulumu Daha profesyonel bir WIN PHONE 8
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes