Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Kullanıcıların  seyahat ederken ev ağlarına ve NAS aygıtlarına bağlanmaları gerektiği durumlar olmuştur. Böyle durumlarda şifrelenmemiş kablosuz ağlarda gözetlenme riskini sıfıra indirmek için sanal özel ağ (VPN) kurulması önerilir. Böyle bir VPN bağlantısının bir Dyn-DNS çözümüne karşı yararı: Tüm ev ağınıza evinizdeymiş gibi direkt bağlantı sağlayacaksınız. Bu makalemizde size bir Synology –NAS üzerinden VPN işlevini nasıl kuracağınızı ve nas aygıtına bağlanma işleminin nasıl yapılandırabileceğinizi göstereceğiz.

1- Synology NAS’ınız üzerinden son sürüm NAS işletim sistemi olan Disk Station Manager’in yüklü ve uzaktan erişimin yapılandırılmış olması en önemli koşuldur. Yüklü ve yapılandırılmış ise paket merkezinden “Hizmet Programı” içinde bulunan “VPN Sunucusu” bileşenini kurun ve aynı programı açın. Artık üç bağlantı arasında seçim yapabilirsiniz. ”PPTP” güvenli olarak görülmediği ve “Open VPN” ise mobil uçlu cihazlar tarafından yeterince desteklenmediği için ”Ayarlar” yazısının altındaki “L2TP/IPSec” yazısına tıklayın ve işlevi etkin hale getirin.

Bağlı cihazlara VPN ile atanmış “Dynamic IP-adresi “gibi önceden girilmiş bir bilgiyi değiştirmenize gerek yok “Şimdi “ Önceden Kurulu Anahtar “ için güvenli bir şifre girin ve bunu “ Önceden Kurulu Anahtarı Onaylayın” için tekrarlayın. ”Onay”a basarak değişiklikleri kaydedin ve UDP bağlantı noktalarının 500,1701 ve 4500’ün iletilmesi hakkında sizi uyaran iletiye”  Tamam”a tıklayarak onaylayın.

Önemli:

Nas aygıtına bağlanma için yerleşik NAS güvenlik duvarını kullanıyorsanız, belirtilen bağlantı noktalarını açmanız gerekir. Ayrıca, ”VPN Sunucusu” iletişim kutusunda “Ayrıcalık” atıklamanız ve VPN’e erişemeyen tüm kullanıcıların haklarını kaldırmanız gerekir. Bu yaptığımız ayar kayıtlı kalsın istiyorsanız sol sütundaki “Genel  Ayarlar”a tıklayın ve “Yeni eklenen yerel kullanıcılar için VPN yetkisi verme”deki onay işaretini kaldırın. ”Giriş”i kontrol ederek VPN üzerinden erişimi olan kullanıcıları kontrol edebilirsiniz. Asustor ve Qnap NAS sistemleri de VPN ile erişimi destekliyor. Kurulum çok farklı değil: Uygulamayı yükleyin (Asustor: ”VPN Sunucusu” Qnap “QVPN Hizmeti”) VPN türünü seçin ve gerekli bilgileri sağlayın..

2– Yönlendirici de port yönlendirme kurulumu

Yönlendiricinin internetten gelen veri paketlerini doğru uç cihazlara iletilmesi için ağ istemcilerinin ne olduğunu bilmesi gerekir. Bunun için yönlendiricinizdeki port yönlendirmesini yapılandırmanız gerekir. Bunu  yönlendirici yapılandırma ekranında yapabilirsiniz. Kendi modeminiz için ayarları kullanma kılavuzundan bulabilirsiniz. Burada, iletişimi yapılandırmak için “Internet  Releas”e tıklayın ve “Port  Releases” sekmesini etkinleştirin. Aşağıdaki “Release için cihaz ekle” bölümüne gidin ve NAS’nızı seçin. ”New Release” düğmesine basarak ”Port Release” seçeneğini seçin, ”Application” için “Other Application”u seçin ve “VPN  sunucusu” gibi bir ad yazın. ”Protokol” olarak, ”UDP” yi seçin ve “Port on Device”, to Port” ve ”Port externally  wanted(IPv4)” için “500” yazın ve  ardından” Tamam” ile onaylayın. 1701 ve 4500 numaralı UDP bağlantı noktalarının yönlendirilmesini aynı şekilde ayarladıktan sonra “Tamam”a tıklayarak ayarlarınızı kaydedin….

3- Windows 10 ile VPN bağlantısı kurun

Hazırlık işlerini bitirdikten sonra her şeyin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Nas aygıtına bağlanma ideal olarak, ilk VPN erişimi NAS’ınıza ve yönlendiricinize de erişebileceğiniz yerel bir bilgisayardan yapılır bu sayede bir sorun çıkması durumunda hızlıca değişiklik yapabilirsiniz. Windows 10’daki kurulum oldukça  kolaydır. Önce “Ayarlar”a sonrasından “Ağ ve İnternet”e ardından “VPN”e  tıklayın. ”VPN bağlantısı ekle”ye tıklayıp gerekli bilgileri girdikten sonra. ”VPN sağlayıcı” olarak “Windows (entegre) seçeneğini seçtiğinizde, rastgele bir bağlantı adı (örneğin, ”VPN NAS”) yazabilirsiniz. ”Sunucu adı veya IP adresi” için, Synology NAS’ınızın DynDNS adresini girin, ”VPN türü” olarak “Otamatik”i seçin. Ardından, ”Kaydet” ile onaylayın, VPN simgesine  tıklayın ve “Bağlan”ı seçin “Oturum Açma “iletişim kutusuna, NAS’ınıza  girişin yapılacağı erişim verilerini girin ve daha sonra “Tamam” düğmesine tıklayın. Bağlantı birkaç saniye içinde kurulacak bu süre içinde Windows 10 ve NAS ,VPN türünü görüşecek. Daha sonra ağınızda bırakılan tüm kaynaklara ve Synology NAS’ınızın yapılandırma ekranına erişebilirsiniz.

4- Mobil Cihazlar ile VPN bağlantısı kurun

NAS’ınıza VPN erişimini mobil cihazınız ile de sağayabilirsiniz. Ancak kurulum Windows 10’da olduğundan çok daha ayrıntılıdır. Cihazın Android veya İOS versiyonuna bağlı olarak talimatlar değişiklik gösterebilir.

Android: ”Ayarları”ı açın, ”Ağ bağlantıları”nın” altındaki “Diğer Ayarlar VPN “ üzerine dokunun ve “+” ile yeni bir bağlantı ekleyin. Bundan sonra, ”Tür” için “L2TP /IPSec PSK” seçeneğini seçin, Sunucu adresini “(NAS’nızın DynDNS adresi ve “IPsec Önceden Paylaşılmış Anahtar “(1. Adımda tanımlanan “Önceden kurulu anahtar”ı) girin ve son olarak, yeni bağlantıya dokunun, kullanıcı adını ve şifreyi girin,” Hesap bilgilerini kaydet”i etkinleştirin ve sonunda ”Bağlan” düğmesine dokunun.

İOS: Ayarlar/Genel/VPN/VPN Ekle üzerine dokunun ve “Tür” olarak ”L2TP”yi seçin. Ardından, bir “Açıklama” girin, NAS’nızın DynDNS adresini “Sunucu”ya girin ve 1.adımda tanımlanan “Önceden kurulu anahtarı”ı “Sır” alanına girin. Erişim bilgilerinizi ”Hesap” ve “Parola” bölümlerine girin. Son olarak, sağ üstteki ”Bitti”nin üzerine dokunun, önceki iletişim kutusuna dönün ve bağlantı kurmak için “VPN Yapılandırması” altındaki anahtarı “Açık” olarak ayarlayın.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Sağlıklı, Formda ve Zinde olmak için; Güç ve Fitness Dizüstü bilgisayara terfi taktikleri – 1
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes