Responsive Reklam Alanı

Sevgili takipçilerimiz, Tanıtımlı reklam SMS ve maillere son! Son birkaç gün önce firmaların göndermiş olduğu tanıtımlı reklam sms ve mailleri son bulacak türünde haberler çıktı. Yani iznimiz dışında telefonlarımıza ve e-postalarımıza gelen reklam içerikli tanıtımlar artık gelmeyecek. 1 Aralık 2020 tarihi itibari ile firmalar reklam, tanıtım içerikli telefon mesajı ve e-postaları tüketicilere denetimsiz veya izinsiz olarak gönderemeyecek.

1 Aralık 2020 tarihinden itibaren bütün kuruluşlar sahip oldukları verileri İleti Yönetimi Sistemi’ne (İYS) ayarlatmak ve müsaadelerini tasdik etmek zorundalar. Tüketiciler, İYS sistemi üzerinden şirketlere verdikleri izinleri diledikleri gibi düzenleyebilecekler.

tanitimli reklam sms ve maillere son emresupcin 1 - Tanıtımlı reklam SMS ve maillere son!

Tanıtımlı reklam SMS ve maillere son!

Malum koronavirüs dolayısıyla pandemi başlangıcından itibaren çoğu firma çalışanları için evden çalışma süresini artırması; işletmelerin de tüketicilere e-posta ve SMS gönderim sayılarını bir o kadar artırdı. Bu artış ile beraber; e-postalar için yüzde 35, SMS’ler içinde yüzde 70 olduğu tahmin ediliyorken, bu reklam içerikli mesajların rahatsız edici boyuta gelmesi noktasında devreye KVKK yani Kişisel Verilerin Korunması Kanunu giriyor.

Tüketicilerin istekleri dahilinde onay vermediği halde taraflarına gönderilen mesajlar ile ilgili Ticaret Bakanlığı’na iletilen şikayetlerin çoğalması üzerine oluşturulan İleti Yönetim Sistemi (İYS); 1 Aralık tarihinde yürürlüğe giriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında kurulan İYS’de, 1 Aralık tarihinden itibaren firmaların sahip olduğu e-posta, telefon numarası gibi bütün şahsi verileri  İleti Yönetim Sistemine yükleyip, onaylatmak mecburiyetinde olacak.

İleti Yönetim sistemine kayıt olmayan firmalar bu tarihten sonra ellerindeki verileri kaybetmekle birlikte ceza alacak. Üstelik tüketici de kurulan bu sisteme girerek tarafına gelebilecek e-posta, telefon veya mesaj izinlerini istediği gibi kontrol edebilme hakkına sahip olacak.

Para cezası kanunu uygulanacak!

Cezai koşullar ise gönderilen mesaj ve alıcı sayısına göre değişiklik gösteriyor. Tüketicilerin önceki zamanlarda onaylarını almadan ticari mesaj gönderilmesi veya ticari mesajın alıcıdan alınan izine yeterli olmaması durumunda; 2.000 TL ile 9,515 TL tutarları arasında para cezası uygulanabilecek.

Kabul etmeme bildirimine dair yükümlülüklere uyulmaması durumunda ise 28, 546 TL tutarına kadar idari para cezası servis sağlayıcılara ve aracılara uygulanabilecek. Buna ilaveten toplu halde ileti gönderimi halinde, idari para cezaları mevcut tutarından on katına kadar yani 280.000 TL olarak arttırılabilecek.

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2020/11/29/tanitimli-reklam-sms-ve-maillere-son/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Epic Games Ücretsiz Oyunu MudRunner! Orijinal Microsoft Lisansları
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes