Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Hayırlısıyla 2020’nin son düzlüğüne gelmiş bulunmaktayız. Zor bir yıl geçirdik ve bu süreçte internet alışverişleri de hayatımızın parçası haline geldi. Malum yılbaşı yaklaşıyor ve sevdiklerimize hediye almak için de haliyle yılbaşı alışverişi yapacağız. Bu konu ile alakalı sizlere yılbaşı alışverişi yaparken nelere dikkat etmeliyiz gibi hususlardan bahsetmek istiyorum.

yilbasi alisverisi emresupcin - Yılbaşı Alışverişi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Siber saldırıların veya internet dolandırıcılığının kurbanı olmak için yılın en kötü zamanlarından biri de yeni yıl alışverişi yapacağımız dönemdir. Bu nedenden dolayı, kişisel ve finansal bilgilerinizi siber suçlulardan korumak için bilinçli ve özenli planlama bir hayli önemlidir. Bahsedeceğimiz ipuçlarını sadece yılbaşı alışverişi yapacağınız zaman değil de genel olarak bu tip internet alışverişlerinde dikkate almanızı öneriyorum.

Yılbaşı Alışverişi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Sahte alışveriş sitelerine dikkat edin!

Bilişim suçları, sahte bağlantı linkleri ile kişisel ve finansal bilgilerinizi çalmak için gerçek satıcıları taklit eden sahte web siteleri oluşturmaktadır. Yılbaşı dönemi fırsatları için online alışveriş yaparken tercih ettiğiniz resmi perakendecilerinize uymak ve her zaman yönlendirildiğiniz web sitesinin URL’sini kontrol etmek sizin için en iyisi olacaktır. Kendinizi alışveriş yapacağınız sitede güvencede hissetmek için bağlantı linkinin ‘https’ ile yani ‘Bağlantı güvenli’ ibaresi ile başladığından emin olun. 

Bir kredi kartı veya sanal kart kullanarak ödeme uyarılarının tümünü etkinleştirin!

Havale veya Eft yolu ile ödeme yapmanızı talep eden rastgele bir web sayfasında alışveriş yapmaktan kaçınmanız önemlidir. Kredi kartınızda yer alan ödeme uyarılarını etkin hale getirerek dolandırıcılık teşebbüslerine karşı korumaya hazırlıklı hale getirebilirsiniz. Kendinize ait banka bilgilerinizin başka kimselerin eline geçtiğinden şüphe ediyorsanız vakit kaybetmeden bankanızın müşteri temsilcisi ile iletişime geçin.

Spam maillerinden gelen bağlantılara tıklamayın!

Siber suçlular yaygın olarak kullandıkları kimlik avı ile hassas bilgileri çalmak için girişimlerine devam ediyor. Kimlik avı e-postalarının çoğu güvenilir bir kuruluştan veya ürün markalarından geliyormuş gibi görünmek üzere benzer şekilde tasarlanmıştır. Biz alıcıları ise sahte bağlantılara tıklamaya veya kullanmış olduğumuz cihazlarımıza kötü amaçlı yazılım indirmeye zorlamak için her zaman bir ivedilik hissi uyandırır. Gerçek olması imkânsız teklifler ve ödüllü yarışma çekilişleri sunan e-postalara karşı dikkatli olmakta fayda var.  

Sosyal ağ platformlarında reklamı yapılan ücretsiz içeriklere itibar etmeyin!

Twitter, Facebook, Instagram veya YouTube gibi sosyal medya ağları üzerinden yayınlanan ve kullanıcılardan alışveriş kuponunu elde etmek için şahsi bilgiler vermelerini isteyen rastgele bir fırsattan endişelenin. Dolandırıcılar, kullanıcıları aldatmak için kullanılabilecek talimatları paylaşmaları için aldatırken genel olarak onaylanmış niteliğe sahip gibi reklamlar oluştururlar. Taklit hediye kartları da e-ticaret sitelerinde son dönemde oldukça fazla kullanılan bir dolandırma şekli olarak ortaya çıkmakta. Popüler e-ticaret sitelerinden üst sınırlı hediye kartı elde etmek için formu doldurun gibi özendirici sahte bağlantılar, bütün bilgilerinize ulaşmak için kullanılabilir. 

Alışveriş yaparken kamu ile paylaşılan wi-fi ağlarına bağlanmayın!

AVM, restoran ve kafe gibi işletmelerde müşterilere sunulan internet hizmetleri siber saldırılara karşı epey savunmasızdır. Online yapacağınız alışverişte, şahsi ve banka bilgilerinizin güvende olduğunu garantiye almak için, cihazınızdaki bütün otomatik kablosuz internet bağlantılarını devre dışı bırakın. 

Hesaplarınız için iki faktörlü kimlik doğrulama gibi çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkin hale getirin!

Efsane indirim günleri adı altındaki yılbaşı fırsatlarını incelemeden evvel, çevrimiçi kullanmış olduğunuz hesaplarınızın şifrelerini değiştirerek; iki faktörlü kimlik doğrulamayı ve dolandırıcılığa karşı korunma sağlamak için ilave güvenlik katmanı etkinleştirin. 

Cihazlarınızda güvenlik yazılımı bulundurun!

Başlıkta bahsetmiş olduğumuz olay esasında virüs programı. İnternet özellikli cihazlarınızı güvende tutmak, şahsi bilgilerinizi çalmaya çalışan bilgisayar korsanlarına ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlamak için üst düzeyde koruma imkânı sunan virüs programlarını kullanmanızda fayda var. Bununla ilgili olarak sizlere önerebileceğim program; Eset Internet Security

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Photoshop HDR efekti yapımı? TOGG ile 1 yılda neler yapıldı?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes