Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Özellikle içinde bulunduğunuz Kasım ayında telefonlarımıza ve e-posta hesaplarımıza üst üste alışveriş bildirimleri geliyor. Firmalar sattıkları üründe yaptıkları indirim kampanyalarını internetten peş peşe duyuruyor. Geçtiğimiz günlerde Black Friday‘dan bahsetmiştim, kasım ayının son haftasında olan indirim günleri de yaklaşıyorken yaptığımız alışverişlere dikkat etmemiz gerekiyor.

Efsane kasım, Şahane cuma, süper indirim günleri adı altında hepsiburada, trendyol, n11 gibi güvendiğimiz sitelerde kampanya paylaşan siteler arasında yer alsa da internetten alışveriş yaparken belli başlı kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yazımızda dikkat etmemiz gereken kurallardan bahsedeceğim.

Kural 1: Öncelikle, şahsi olmayan ya da virüs koruması olmayan bilgisayarlar üzerinden kredi kartınız ile hiçbir şifreli işlem yapmayın.

Kural 2: Uzun zamandır beğendiğiniz ya da takip ettiğiniz bir ürünü, normal fiyatının çok altında olduğunu gördünüz ve bağlantı linkine tıkladınız. Ürünü alacağınız sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığına bakın!

Kural 3: Sadece SSL sertifikasının yeterli olacağını düşünmeyin. Hiçbir dijital ortamda, güvenilir olsa dahi fiziksel kredi kartı bilgilerinizi kullanmamaya özen gösterin. Bankalar, bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçebilmek için sanal kart adında dijital bir kart oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Kural 4: Oluşturduğunuz sanal kartınız ile alışverişinizi tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde sanal kart limitinizi sıfırlayın. Ayrıca ister fiziki ister sanal hiçbir dijital platforma kredi kartı bilgilerinizi saklamak üzere izin vermeyin.

Sanal Kart Nedir?

Sanal kart, kredi kartınızı kullanmanıza gerek kalmadan limitini istediğiniz gibi ayarlayabildiğiniz, kullandıktan sonrada sonline sitelerden alışveriş yapmanızı sağlayan finansal bir üründür.

Kural 5: Alışveriş yapacağınız sitenin ismine dikkatli bir şekilde bakın. Sahte siteler çoğu zaman tek bir harf değiştirerek ya da ekleyerek, gerçek siteyi taklit ederek hazırlanırlar. Fiziki ya da sanal kart fark etmeksizin ödemenizi yaparken 3D secure (güvenli ödeme) yani SMS onay kodu kullanın.

Arkadaşlar, dikkat etmemiz gereken kuralları yazımızda toparladık. Sizlerde farkındasınız ki içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sanal ticaret hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bilinçli birer internet kullanıcısı olarak bu dönemde yaptığımız alışverişlerde mağdur olmamak için gerekli hassasiyeti göstermeliyiz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Hack saldırısına uğramak isteyenlere 7 Tavsiye! Google Fotoğraflar Nedir? Ücretli olacak mı?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes