Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, alışveriş yapmayı seven vatandaşlarımızın fırsat olarak gördüğü; hatta merakla beklediği efsane kasım indirimleri 00:00 itibari ile başlıyor. Hepsiburada ve Trendyol gibi büyük e-ticaret firmalarının yanı sıra; şehirlerde bulunan mağazalarda bu indirim günlerini kampanyalar aracılığı ile ziyaretçilerine duyurmaktadır. Hal böyle olunca da bu tip kampanya günlerinde dikkat edilmesi gereken bazı hususları es geçilebilmektedir. Bu yazımda özellikle internet ortamında yapacağınız alışverişlerde dikkat edilmesi gereken konulardan bahsedeğim. Siber saldırıların veya internet dolandırıcılığının kurbanı olmak için yılın en kötü zamanlarından biri de efsane kasım indirimleri yapıldığı dönemdir. Bu nedenden dolayı; kişisel ve finansal bilgilerinizi siber suçlulardan korumak için bilinçli ve özenli planlama bir hayli önemlidir.

Efsane Kasım indirimleri başlıyor! Dikkat edilmesi gerekenler?

Telefonlarımıza ve e-posta hesaplarımıza üst üste alışveriş bildirimleri geliyor. Firmalar sattıkları ürünlerde marka günleri adı altında yaptıkları indirim kampanyalarını internetten peş peşe duyuruyor. Lafı çok fazla uzatmadan bu dönemde yapacağımız alışverişlerde dikkat edeceğimiz kurallara sırasıyla değinelim…

online shopping emresupcin - Efsane Kasım indirimleri başlıyor! Dikkat edilmesi gerekenler?

Kural 1: Öncelikle alışveriş yapacağınız sitenin gerçek bir site olduğu konusunda temkinli olun. E-posta hesabınıza indirim başlığı adı altında e-ticaret sitesinden geliyor gibi görünen ama @ simgesinden sonraki bölüme, yani etki alan adına baktığınızda e-ticaret sitesi ile kesinlikle bir alakası olmadığını görürsünüz.

Kural 2: Şahsi olmayan ya da virüs koruması olmayan bilgisayarlar üzerinden; kredi veya banka kartınız ile hiçbir şifreli işlem yapmayaya özen gösterin.

Kural 3: Uzun zamandır beğendiğiniz ya da takip ettiğiniz bir ürünü, normal fiyatının çok altında olduğunu gördünüz ve bağlantı linkine tıkladınız. Ürünü alacağınız sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığına bakın! Yani e-ticaret sitesinin https:// ile başladığından emin olun.

Kural 4: Sadece SSL sertifikasının yeterli olacağını düşünmeyin. Hiçbir dijital ortamda, güvenilir olsa dahi fiziksel kredi kartı bilgilerinizi kullanmamaya özen gösterin. Bankalar, bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçebilmek için sanal kart adında dijital bir kart oluşturmanıza olanak sağlamaktadır.

online shop emresupcin - Efsane Kasım indirimleri başlıyor! Dikkat edilmesi gerekenler?

Kural 5: Oluşturduğunuz sanal kartınız ile alışverişinizi tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde sanal kart limitinizi sıfırlayın. Ayrıca ister fiziki ister sanal hiçbir dijital platforma kredi kartı bilgilerinizi saklamak üzere izin vermeyin.

Yazımızı toparlayacak olursak;

  • Kamuya açık olarak paylaşılan ücretsiz wi-fi ağlarını kullanarak kredi ve banka hesap kartlarınız ile işlem yapmayın.
  • Her siteden alışveriş yapmamaya özen gösterin. Alışveriş yapacağınız sitenin kullanıcı ve kredi kartı güvenliğini sağladığından emin olun.
  • İndirim adı altında sizinle paylaşılan her linke (bağlantıya) tıklarken dikkatli olun. Bağlantı gerçek bir site adresi gibi görünebilen sahte bir siteye ait olabilir. Bu tip sahte bağlantılı siteler akıllı cihazınıza veya bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir.
  • Alışveriş yapacağınız akıllı cihazınızda veya bilgisayarınızda lisanslı bir virüs koruma yazılımının olmasına özen gösterin.

Arkadaşlar tüm bunlara özen gösterme konusunda gerekli gayreti gösterelim. Alt tarafı internetten alışveriş yapacağım ne de olsa diye düşünmeyin. Sadece efsane kasım indirimleri için yapılacak alışverişlerde değil yapacağınız online alışverişlerin tümünde güvenliğiniz için bu kurallar ile hareket etmeyi unutmayın.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bitget, 100 BTC Ödül Havuzlu KCGI 2022: Futbol yarışmasını başlatıyor Bitget, yeni özelliği “Strateji Plaza” ile social tradinge yenilik getiriyor
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes