Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Zaman zaman hepimiz Facebook’ta birilerinin arkadaşlıktan silmeyi düşünmüşüzdür, özellikle güncellemelerinden sonra. Neyse ki aslında kimseyi silmeden ve engellemeden de onlardan gelen haberin kaynağımızda görünmesini engellemek mümkün. Ana sayfanızda istemediğiniz bir durum güncellemesi çıktığında gönderen kişinin (veya sayfanın) adının üstüne fare ile gelip bir saniye bekleyin. Açılan kutuda ”Takip” düğmesine tıklayarak o kişiyi takip etmeyi bırakabilirsiniz. Böylece bu kişilerin gönderileri bir daha haber kaynağınızda görünmeyecek. İstediğiniz zaman kişinin profiline gidip kapak fotoğrafını altındaki ”Takip Et” düğmesine tıklayarak yeniden takibe başlayabilirsiniz. Bu özelliğin en güzel yanı, birini takip etmeyi bırakırsanız karşı tarafın haberinin olmaması.

REKLAMLARI VE FACEBOOK ÖNERİLERİNİ ENGELLEYİN

Facebook’u ilk zamanlarından beri kullananlar hiç reklam olmayan dönemi hatırlayabilir, ancak ne yazık ki durum çok farklı. Yine de Adblock Plus (adblockplus.org) ile gezinti keyfinizi bozan hedeflenmiş reklamlardan ve tavsiye edilen içeriklerden kurtulabilirsiniz. Adblcok Pplus eklentisi Firefox, Chrome , Internet Explorer, Opera ve Safari için mevcut. Ayrıca Android’de de var. Bu eklentiyle Facebook’un sağ panelini, tavsiye edilen uygulama ve sayfaları, arkadaştavsiyelerini ortadan kaldırabilirsiniz. Eklentiyi yükledikten sonra facebook.adblockplus.me adresini ziyaret etmeniz ve hazır üç Facebook filtresininden birini seçmeniz yeterli.

CAN SIKICI OYUN DAVETLERİNİ DURDURUN

Candy Crush Saga, Farmville, Texas HoldEm.. istisnasız herkes Facebook oyunlarına davetler alır. Bu delirtici bildirimlere son vermek için birkaç seçeneğiniz var. Öncelikle Ayarlar sayfasına gidip Engelleme sekmesine geçin. Sürekli davet göndererek sizi rahatsız eden belli kişiler varsa adlarını ”Uygulama davetlerini engelle” kutusuna yazarak Enter’a basın. Sürekli olarak katılmak istediğiniz etkinliklere çağrılıyorsanız aynı işlemi ”Uygulama davetlerini engelle”ile de yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak size, ulaşan davetlerden birine tıklayın ve oyunun sayfanın sağında panelde bulunan”Engelle seçeneği içinden gelecekteki tüm davetleri engelleyin.

VİDEOLAR OTOMATİK OYNATILMASI

Facebook’un videoları otomatik oynatma özelliği sıklıkla dikkat dağıtıcı ve kafa karıştırıcı ama neyse ki kolaylıkla kapatılabiliyor. Ayarlar>Videolar>Videoları Otomatik Oynat seçeneğini Kapalı konumuna getirmeniz yeterli. İOS yüklü bir cihazda Facebook kullanıyorsanız Ayarlar>Facebook> Ayarlar’a girin. Buradaki Auto-play ayarını Off yapın. Bu ayarın bir benzeri Android cihazlarda da var.

HABER KAYNAĞINIZIN KALİTESİNİ YÜKSELTİN

Haber kaynağınızın içeriği Adblock Plus kurduktan ve istemediğiniz kişileri takip etmeyi bıraktıktan sonra da hala sizi mutsuz ediyorsa, herhangi bir gönderinin sağ üst köşesindeki oka tıklayıp ”Bunu görmek istemiyorum”u seçerek Facebook’un bu haber kaynağınızı iyileştirmesine yardımcı olabilirsiniz.O içeriği neden görmek istemediğinizi Facebook’a iletmek için ”Bu içeriği neden görmek istemiyorsun?” bağlantısına tıklayıp kısa anketi tamamlamak da iyi bir fikir. Haber kaynağınızı gerçekten ayrıntılı olarak düzenlemek istiyorsanız FB Purity (www.fbpurity.com) eklentisini kullanarak içeriği birçok kritere göre filtreleyebilirsiniz. Videolardan beğeni durumlarına kadar birçok şeyi gizleyebilirsiniz. Hatırlatalım ki FB Purity’nin muazzam sayıda seçeneği var ve bu ince ayar işi oldukça uzun sürebilir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
PC’nizin Sağlığını Kontrolden Geçirin! En İyi iPhone ve iPad İpuçları -1
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes