Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere Bitcoin (sembolü: ฿, kısaltma: BTC) herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir. Virgülden sonra 100-milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Ayrıca Derin Ağ’da en çok kullanılan para birimidir. Tarihinden de kısaca bahsedecek olursak; Richard N. Cooper tarafından dijital para felesefesinden yola çıkılarak Rothschild ailesine önerilen bir proje olduğu, Rothschild ailesinin ise kendine ait olan uluslararası bankaları dijital para geliştirmesi için görevlendirdiği iddia edilmektedir. Bitcoin ağı 3 Ocak 2009’da hayata geçmiştir. Manifestonun yazarı Satoshi Nakamoto’dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır.

22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla dolaşımdaki Bitcoin’lerin toplam değeri 1.2 milyar dolar seviyesindeyken 4 Haziran 2014 tarihi itibarıyla bu değer 8.2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Bitcoin’in genel kullanımı Cambridge Üniversitesi tarafından 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre 2,9 milyon ile 8 milyon arasında kullanıcı dijital para cüzdanına sahiptir. En çok kullanılan dijital para bitcoin’dir. Aktif kullanıcıların sayısı 2013’ten bu yana belirgin bir şekilde artmıştır.

Apple kullanıcıları performans sorunlarıyla uğraşırken, Android kullanıcılarının da kendine özgü dertleri var. Bitcoin ve benzer kripto para birimlerinin son aylarda normal olmayan bir hızda değer kazanması, bu varlıklara sahip olmak isteyenlerin her yolu denemesine neden oluyor. Android platformunda üçüncü parti kaynaklardan edinilen uygulamalara gizlenmiş olarak gelmesinin yanı sıra, SMS ve tarayıcı reklamları aracılığıyla da yayılabilen Trojan AndroidOS.Loapi adlı yazılımda bu amaçla kullanılan uygulamalardan biri. Söz konusu yazılım telefonunuzun işlemcisine o kadar fazla yükleniyormuş ki Kaspersky Lab araştırmacıları bu yazılımın bulaştığı bir telefonu iki gün açık bıraktıklarında içindeki bataryanın şişip arka kapağını çatlattığını görmüş.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Akçay Bungalov Otel Linux zararlı yazılımı, akıllı cihazları hedef alıyor!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes