Responsive Reklam Alanı

Bildiğimiz şeylerden biri, Windows 10,son olarak 1987 yılında çıkan Windows 2.0’da bulunan bir özelliği getirecek. Bu ekran alıntısı ekranın sadece dörtte birini kaplamak için olanak tanıyor. Windows7’de açık olan programları sağ ya da sol kenara sürükleyebilirsiniz sonra da ekran alıntısı alarak ekranın yarısını tamamen kaplayabilirsiniz.

Windows 8’de modern ekran alıntısı uygulamaları ekranın tamamını kaplıyor ve bu durum birçok kullanıcıyı rahatsız ediyor. Ama Windows 10’da masaüstünün arka planında bu ekran alıntıları olmayacak. Microsoft modern uygulamaları, daha geleneksel masaüstü  uygulamalarına döndürmeye istekli, böylece dokunmatik ekran üzerinde klavye ve fareyle kullanımı daha kolay olacak. Her ne kadar tüm dikkat başlat menüsünün geri dönüşüne toplansa da asıl can alıcı yenilik sanal masaüstü özelliği olacak. Windows 10’un teknik  ön izlemesi artık kullanılabilir.

Cortana’nın son sürüme dahil olması bekleniyor. Bir diğer yenilik  de eğer hibrit bilgisayar kullanıyorsanız masaüstünüzle dinamik uyumlu olan daha iyi dokunmatik olmayan ekran harmanlanmasının  sürmesi. Tablet olarak da kullanılan  ayrılabilir ekran. Bu da demek oluyor ki ne zaman ekranı ayırırsanız, logolar modern uygulama emsallerindeki gibi büyüyorlar ve ne zaman tekrardan bağlasak bu kez de masaüstü görümüne geri dönüyor.

Windows 8’deki düğmeler menü tanıtım aşamasında gösterilmemişti ama Microsoft dokunmatik ekran kullanıcıları için görünür olacağını söyledi. Komut sisteminin biraz daha modernleşmesi gerekiyordu. Şimdi komut istemi penceresini yeniden boyutlandırırken metinleri koyalayıp yapıştırmak ve metinleri kaydırmak daha kolay. Artık klavye kısa yollarını PC’nizin diğer parçaları gibi kullanabilirsiniz..

Windows 10 ücretsiz mi olacak?

Microsoft Windows 10’un fiyatı ve yayın tarihi hakkında sessiz kaldı. Tanıtımda Windows 8  kullanıcılarının ücretsiz yükseltme isteği söylentileri doğru olup olmadığı sorulduğunda, Myerson doğrudan cevap vermekten kaçındı ve tek isteğinin tüm ürün ailesi hakkında konuşmak olduğunu söyledi. Ayrıca Microsoft’un sessiz kaldığı konulardan biri Windows XP  kullanıcılarının işletim sistemlerini yükseltmek için teşvik edilip edilmeyeceği sorusu…

 KISA BİR BAKIŞTA WINDOWS 10

  • Windows 8’deki başlat ekranı yerine bilinen Başlat menüsü geri dönüyor.
  • Windows 10 dokunmatik ve dokunmatik olmayan araçları otomatik olarak algılayacak ve bunlara uyum sağlayacak
  • Ekran  alıntısı aracı ve sanal masa üstü açık olan birden fazla programı yönetmenizi sağlayacak..
  • Cortana ve düğmeler tam olarak doğrulanmadı fakat en son sürümde bu özellikler bekleniyor..
  • Microsoft Windows 10’un 2015’te geleceğini söylüyor ama teknik ön izlemeler tamamlanmış durumda…

Windows uzmanları ne diyor?

  • Mary –Jo Foley ZDNet Windows Uzmanı: ”Windows 10,Windows 7 ve Windows 8’in karışımı ki Microsoft bunu en başta yapmalıydı…
  • Paul Thurrott WindowsBlogger’ı: ”Windows 10 herkesi memnun etmek istiyor ve başarı olacak gibi görünüyor.”
  • Tom Warren The Verge web sitesi editörü: ”Windows 10 şuan olmuş gibi görünüyor, ama Microsoft artık kullanıcılarını anlamaya başlamış gibi görünüyor.”
  • Richart Taylor BBC Teknoloji muhabiri: ”Windows 10,Windows 7’nin bilindik yapısı ve Windows 8’in sofistike yapısının birleşimi olmuş.”
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Windows 10’a başlat menüsü! Tüm hesaplarınız hack geçirmez olsun! (1)
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes