Responsive Reklam Alanı

Malwere, veritabanı  hack’leme ve teknik destek aramaları! Saldırganlar giriş bilgilerinizi çalmak adına her yolu denemekte. Hacker’lar hesabınızı ele geçirmek adına birçok yöntem kullanmakta. Bunlar arasında PC’lere yapılan malware saldırıları, tuş kaydedici yüklenimi, akıllı telefon saldırıları ve saldırgan sitelere yönlendirim gibi metotlar mevcut. İyi haber :Makalemizde vereceğimiz pratik ipuçlarıyla ayrılıklarınızı siber gangsterlere karşı neredeyse %100 oranda koruyabilirsiniz.

Web hizmetlerine saldırı

Siber suçlular için veri hırsızlığının asıl anlamı web hizmetlerinin müşteri veri  tabanına  sızmaktan geçer. Bu bilgiler arasında kullanıcının gerçek adı, adresi ve telefon numarası, kimi zaman ise giriş parolaları bulunabilir. 2013’deki Yahoo saldırısında saldırganlar tüm veri tabanına  sızmaya başararak yakın zamanda ortaya çıkan bilgiye göre, üç milyon kullanıcının veri kayıtlarını ele geçirmeyi başarmıştı.

Hizmetler verilerini nasıl şifrelemekte?

Çoğu durumda veri tabanı şifrelenirken, kullanıcı parolaları “tuzlama” olarak adlandırılan teknik bir dilde kodlanmakta. Hizmet tarafından hangi işlemin uygulandığı ise sadece sağlayıcının bildiği bir sır. Kendilerinin bu şekilde bir önlem alması daha güvenli.

Kendinizi şu şekilde koruyabilirsiniz: Kendinizi bu saldırılara karşı direkt olarak koruyamasanız  da zararı minimuma indirebilmek mümkün. İlk olarak uzun ve güvenli bir parola kullanın. Çoğu durumda hizmetler parolaları veritabanlarında kodlanmış halde sakladıkları için, saldırganların ilk olarak bunlar deşifre etmesi gerekmekte. Eğer parolanız kısa ve kolaysa, bu işlem oldukça kısa sürebilir. Ayrıca Her bir hizmet için ayrı parolalar kullanmanızda önemli. Her hizmet için farklı bir kullanıcı adı kullanmanız da güvenliğinizi arttıracaktır. Nihayetinde hacker’ların parolanızın yanında ,koruduğu kullanıcı hesabını da bulması gerekmekte.

Parola yöneticilerini doğru kullanın

Parola yöneticileri de saldırıya uğrayabilmekte. Hacker’lar LastPass hizmetine bile birkaç kez sızmayı başardı. Size önerimiz bu tür bir hizmeti her bir hesap  erişimleri için kullanmanız. Böylelikle daha rahat eşleme yaparak bunları optimum şekilde yönetebilirsiniz-bunu yapmak birkaç, hizmet için aynı parolayı kullanmanızdan  kat ve kat güvenli olacaktır. Sonraki adımlara uyarak gelecekteki saldırıların bırakacağı hasarı minimuma indirebilirsiniz.

Kendinizi şu şekilde koruyabilirsiniz: LastPass gibi hizmetler için daima tarayıcınızın en güncel sürümünü kullanın. Web servislerine yapılan saldırılar çoğu zaman eski tarayıcı sürümleri sayesinde mümkün olabiliyor. Buna ek olarak ana parolanızı düzenli aralıkla değiştirip, her oturum sonrası çıkış yapmayı da unutmayın. Bunu >>Ayarlar/Güvenlik<< altından yapılandırabilirsiniz. Cihazlar arasında eşleme yapmak istemiyorsanız, KeePass gibi çevrimdışı bir araç kullanmanızı öneririz. Parola veritabanınızı da yedeklemeyi unutmayın.

Gadget’lara saldırı

Hacker’lar Windows PC’nize dosya virüsleri, web indirmeleri  ve virüslü maillere ile erişim sağlayabilir. Bunun halen birinci yol olarak görülmesinin nedeni ise çoğu kullanıcının halen virüs tarayıcı yüklememesi ya da bunları güncel tutmaması.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Windows 10 Gelişmeleri! Tüm hesaplarınız hack geçirmez olsun! (2)
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes