Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Vücudumuzun günlük işlevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirilebilmesi için bütün besin ögelerini tam bir şekilde karşılaması gerekir. Sağlıklı beslenme, hem sağlığımızı hem de vücut formumuzu koruyabilmek açısından en önemli konulardandır. Bu makalemde de siz sevgili takipçilerime internet mecralarından takip ettiğim Fit Yemek’ten bahsetmek istiyorum.

Öncesinde Sağlıklı Beslenme konusuna biraz değinelim…

Vücudumuz günlük fonksiyonlarını yerine getirilebilmesi için bazı besinlere ihtiyaç duyar. Tükettiğimiz besinler vücutta fiziksel aktivite ve biyolojik işlevler için gereken enerji kaynağını oluşturmaktadır. Yediğimiz besinlerin içerisinde yer alan makro besin ögeleri olarak adlandırılan karbonhidrat, protein ve yağlar üç temel besin ögesidir. Vitamin ve mineraller ise mikro besin ögeleridir.

Sindirim, solunum, boşaltım, dolaşım, sinir, iskelet ve kas sistemlerimizin sorunsuz çalışabilmesi, hormonlar ve vücut salgılarının sağlıklı üretilmesi, bilişsel fonksiyonların sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi için vitamin ve minerallere olan gereksinimlerin tam olarak karşılanması büyük bir öneme sahiptir.

Evet, gelelim Fit Yemek’e

Sindirim sistemimiz başta olmak üzere vücudumuzda birçok sistemin düzenini koruyabilmesi sadece sağlıklı ve dengeli bir beslenme planının uygulanması ile mümkündür. 2015 yılında yayın hayatına Sağlıklı Beslenme, Fitness ve Diyet Platformu olarak başlayan  Fit Yemek; Beslenme alanındaki güncel bilimsel verileri takip ederek, içerik yayınları ve etkileşim bulunan farklı türlere ait popülasyonlardan edindiği tecrübeleri faydalı ve kolay anlaşılabilir içerikler ile sunmayı amaçlamaktadır.

Kilo vermek, kilo almak, kas yapmak ve yağ yakmak için  gidilen  yolun beslenmeden geçtiğinin altını çizen Fit Yemek, Güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için ihtiyaç duyduğunuz yemek, tatlı tariflerini ve beslenme makalelerini internet bloglarında ve bu tariflere ait videoları, püf noktaları, akla takılan soruları video kanalında takipçileri ile paylaşmaktadır.

Genel olarak toparlayacak olursak Fit Yemek, takip ettiğim bilgi dolu bloglardan bir tanesi. Spora başlayıp pes eden, beslenme de sürekli tökezleyen mesela benim gibi 😉 arkadaşlar bu mecrayı takip edebilir ücretsiz olarak verilen tarifleri kolay bir şekilde uygulayarak yollarına kolay bir şekilde devam edebilir. Ayrıca Fit Yemek youtube kanalında da faydalı içeriklerin olduğunu da tekrar hatırlatmak isterim.

Gelelim işin diğer tarafına…

Her ne kadar ücretsiz içeriklerin sunulduğu bir platform olsa da Fit Yemek ekibi alanında uzman kişiler ile birlikte ücretli danışmanlık hizmeti vermektedir. Sitelerinde veya kanallarında paylaştıkları içerikler genel olsa da her bireyin vücut kompozisyonu, yaşı, cinsiyeti ve sağlık durumu birbirinden farklı olduğu için sağlıklı beslenme programı olarak tanımlanabilecek tek liste söz konusu değildir. Sağlıklı beslenme listesi, genel kuralları belli olmasına karşın kişiye özgü olarak diyetisyen tarafından hazırlanması daha doğrudur.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Black Friday Nedir? Ne Zaman Başlayacak? Hack saldırısına uğramak isteyenlere 7 Tavsiye!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes