Responsive Reklam Alanı

Bu yazımızda topluluk blogu nedir konusunu ele alacağız. Community Blog ismi ile de adlandırılan bu blog sitesi türü; birden fazla kişilerin aynı web sayfalarında yazışmalarıdır. Bloglar birtakım kişiler tarafından kurulan internet siteleridir. Bu siteler kişisel olarak hizmet vermektedir. Kişisel blog sitelerinde farklı yazılar veya konular yer almaktadır. Başka bir deyişle insanlar bilgi paylaşımı yaparak okuyucu kitlelerine yani ziyaretçilerine yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Topluluk Blogu nedir?

Blog yazarları, sitelerinde istedikleri her konuya yer verebilmektedir. Bununla ilgili blog sitesi kurmak pek zor bir olay değildir. Yapmanız gereken topluluk blog nedir hakkında yeterince bilgi sahibi olmak ve bu türde web sitesi kurmak için gereken hizmeti veren firmalardan yararlanmaktır.

Topluluk blogu nedir? Sorusu için şunu da belirtmekte fayda var; Bu tür web siteleri pek çok kişinin tartışamaya açık konular yazdığı sitelerdir. Bu sitelerde farklı konulara yer verilerek toplu konuşmaların oluşmasına zemin hazırlanmaktadır. Bu blog türünde geniş düşünülerek üyeler arasında tartışmaların yer aldığı içerikler bulunmaktadır. Ancak belirli kuralların yer aldığı sitelerde uygun olmayan içerikler engellenebilmektedir.

blog site emresupcin - Topluluk Blogu nedir?

Topluluk bloglarında tek bir kişi yazı paylaşmaz. Ancak birden fazla kişi aynı site üzerinde yazı gönderebilmektedir. Gönderilen yazılar ise ya admin ya da diğer yöneticiler tarafından kontrol edilebilmektedir. Üyelik durdurma yani banlama yapılabilen sitelerdir. Aynı şekilde Admin tarafından uygun görülmeyen içerikler sitede gözükmeyebilir. Bu tamamen tasarım ve isteğe bağlı bir durumdur. Yorum linkleri ile sitede yorumlar yapılabilmektedir. Örneğin içeriklere yorum yapılma izni verilmiş ise üyeler bu içeriklere yorum yapabilmektedir.

Topluluk Blogu konusunu özetlemek gerekirse;

Üyelik sistemine sahip olan ve bu üyelerin yazdıkları gönderilerden meydana gelen bloglardır. Komünite yani iki veya daha fazla türe ait olarak da adlandırılan bu türdeki blogların çoğu kendi sunucularındaki blog yazılımını kullanmaktadır. Tarihsel olarak ise, LiveJournal’da oluşan bir kültür mirasını devam ettirmektedirler. LiveJournal ise internet kullanıcılarının blog veya köşe yazısı yayınladıkları sosyal paylaşım sitesidir.

Ayrıca topluluk türündeki bloglar, insanlar arasındaki limitleri ortadan kaldırmak için, tek kişiden çok, blogu büyütmek için ve üyeler arasında tartışma ortamı oluşturmaya teşvik etmek için ortaya çıkmıştır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Blog nedir? Temiz windows kurulumu nasıl yapılır?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes