Responsive Reklam Alanı

Blog kelimesi İngilizce Ağ Günlüğü ifadesinin kısaltılmasında meydana gelmektedir. Blog yazarları; içerikleri yayınlamak için blog sayfalarını oluştururlar ve ziyaretçilerine ulaştırırlar. Bloglar yayınlanan içeriğin türüne göre; Mikroblog ve Vlog şeklinde çeşitleri de vardır. Amaca ve kullanıcı türüne göre blog çeşitleri; Kişisel bloglar, Topluluk blogları, Kurumsal bloglar ve temasal bloglar olarak 4 ana başlıkta incelenebilmektedir. Uzun süre önce blog türleri nelerdir şeklinde bir yazı yayınlamıştık. Bu yazımızda blog nedir konusunu ele alacağız.

blog site emresupcin - Blog nedir?

Blog nedir? Avantajları nelerdir?

Günümüzde bilgi ve becerilerimizi paylaştığımız web sitelerine blog denilmektedir. En çok ilgi görülen ve ziyaret edilen blogları şu şekilde sıralayabiliriz; Kişisel bloglar, seyahat blogları, teknoloji blogları, gazete blogları ve işletme blogları olarak sıralanabilmektedir. Bu arada blogların avantajları konusuna da değinelim…

  • Sınırsız bir okuyucu kitleleri vardır.
  • Yazar ve okuyucu arasında etkileşime olanak tanımaktadır.
  • Yayınlanan içeriler istenildiğinde güncellenebilmektedir.
  • Çevrimiçi ortamlara erişimin olması blogları okumak için yeterlidir.
  • Bilgi ve düşüncenin özgünleşmesini sağlamaktadır.
  • Bloglarda içerik yayınlamanın maliyeti neredeyse yoktur.

Ayrıca Blogların dezavantajları nelerdir? soruna ise iki maddede yanıt verebiliriz…

  • Çok fazla blog sayfasının olması hedef kitleye erişim bağlamında sınırlılıklara sahiptir.
  • Bloglarda yayınlanan içerikler herhangi bir denetimden geçirilmediği için her zaman doğruluğu olmayabilir.

Blog yazmaya nereden başlanmalı?

Arkadaşlar, yazımızın başlangıcında tanım yapmıştık bilgi ve becerilerimizi ziyaretçiler ile aktarma olayına blog diyoruz. Bilgi güçtür ve paylaştıkça çoğalır; bu motto ile bilgilerinizi harmanlayarak ve bu işi severek, keyif alarak ziyaretçileriniz veya okuyucularınız ile paylaşarak bu işe başlayabilirsiniz. En önemli konulardan biri ise hangi konu veya konularda blog yazmaya karar vermeniz.

blog nedir emresupcin - Blog nedir?

Blog ile ilgili kullanılan bazı terimleri de açıklayalım;

  • Blog: İnternet mecralarında paylaşılan haber veya günlük türündeki sitelerdir.
  • Blogger: Başka bir deyişle herhangi bir bloga sahip olan kimse anlamına gelmektedir.
  • Bloglamak: Ziyaretçiler veya okuyucular ile paylaşılan blog yazıları yazmak anlamına gelmektedir.

Blogları genel olarak incelediğimizde tema ve tasarım olarak wordpress alt yapısını kullandığını görebiliriz. Ayrıca, bu alt yapının tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri; basit ve sade bir ara yüze sahip olmasıdır. Çoğu blog sahipleri özellikle benim gibi kişisel bloglarda açık şekilde kimliklerini paylaşmaktadırlar. Bunun sebebi ise okuyucu ve site arasındaki bağı güçlendirmektir.

Yazımızı tamamlamadan son olarak bir şey daha belirtelim. İyi bir blog yazarı; sitesi ile belirli zaman aralıklarında ilgilenmelidir. Bu zaman aralığı çok uzatılıp içerik güncellenmeyen blog siteleri ziyaretçilerinin sıkılmasına yol açabilmektedir. Blogunuzun ziyaretçileri veya okuyucuları sürekli olarak blogta yeni içerikler görmek isteyecektir. Bu sebeple iyi bir blog; sürekli güncel paylaşımları okuyucuları ile aktaran sitelerdir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Leke Kremi Ürünleri ile Bakım Topluluk Blogu nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes