Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Bu yazıda mail güvenliği sağlamak için E-posta ekleri ve İstenmeyen E-posta koruması konularına değineceğim. E-posta ekleri, virüs ya da kötü amaçlı yazılım bulaştırmak için en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biridir. E-posta ekindeki bir belge, Excel dosyası, PDF dosyası ya da benzeri bir dosya gibi görünse de bir virüs ya da kötü amaçlı yazılım içeriyor olabilir. Azımsanmayacak kadar çok insan, bilinmeyen e-posta adreslerinden gelen ekleri açıyor. Ancak, e-postanın kimden geldiğini bilmiyorsanız ekteki dosyayı açmamanız ya da indirmemeniz çok önemlidir.

Mail Güvenliği

E-posta ekleri için iki tane önemli ipucunu sizler ile paylaşayım;

  • Bilinmeyen kişilerden gelen e-posta eklerini asla açmayın ya da kaydetmeyin.
  • Oltalama şüpheniz varsa ekleri asla açmayın ya da kaydetmeyin.

Mail Güvenliği hakkındaki konumuzu youtube video bağlantımız üzerinden de izleyebilirsiniz.

E-posta ekleri konusunda aktaracaklarım bu kadar. Birazda istenmeyen e-postalar konusuna giriş yapalım…

Sizin de fark ettiğiniz gibi herkes istenmeyen e-posta alır. En iyi şekilde korunmanıza rağmen, bazıları hala kaçıyor. Ama bir takım savunma yöntemleri ve ekstra uygulamalar, istenmeyen e-postalardan kaçmanıza yardımcı olabilir.

İstenmeyen E-Posta Koruması

İstenmeyen e-postalar söz konusu olduğunda, konu satırının komik veya işe yarar görünmesine bakmayın. İçindeki içeriği gerçekten görmek isteseniz bile bunları asla açmayın. Bunun nedeni, spam göndericilerin genellikle e-postaların okundu bilgisini takip etmesidir. Böylece, e-postaları kaç kişinin ve kimlerin açtığını bilirler. Ayrıca, e-posta adresinizin gerçek olduğunu ve bu e-posta adresini aktif olarak kullanan bir kişi olduğunu da bilirler. Spam göndericilere “Bana daha fazla spam gönderin” demiş olursunuz.

Aynı şey spam e-postalarına yanıt vermek için de geçerlidir. Onların var olduğunuzu ve gerçek bir kişi olduğunuzu bilmelerini sağlıyorsunuz. Başlangıçta, ellerine geçen her e-posta adresine spam göndereceklerdir. Bilgisayarlar, bir e-posta adresinin geçerli olup olmadığını bilmeden rastgele e-posta adresleri oluşturur. Suyu test ediyorlar ve nerede balık olduğunu anlamaya çalışıyorlar.

mail guvenligi nasil saglanir emresupcin - Mail Güvenliği nasıl sağlanır?

Ayrıca, yarışmalara kaydolmak veya web sitelerine girmek için e-posta adresinizi kullanırken dikkatli olun. Çoğu zaman bir kişi ücretsiz bir şey teklif ettiğinde veya bir şey için e-posta adresinizi istediğinde, bu e-posta adresini para kazanmak için pazarlama şirketlerine satar ve bu da daha fazla spam ile sonuçlanır.

E-postanızı, herkese açık bir web sitesine girerken, adresinize her zaman özel aralıklar ekleyin. E-posta adresinizi @ işaretiyle veya olduğu gibi yazmayın, çünkü bu bağlantının kolayca kopyalanıp yapıştırılmasını veya tıklanabilmesini sağlar. İnternette, spam göndermek için e-posta adresleri arayan botlar dolanmaktadır. E-posta adresinizi bu şekilde değiştirerek yazmanız botların, adresinizi kolayca toplamalarını engeller. Fakat bu e-posta adresini okuyan insanlar olmasını gerektiği gibi anlayabilirler.

İstenmeyen E-Posta Koruması ile ilgili önemli ipuçları

  • Gerekirse üçüncü parti bir anti-spam ürünü kullanın.
  • İstenmeyen e-postaları hiçbir zaman açmayın ya da cevaplamayın.
  • E-postanızı herkese açık sitelere girerken spam botlarının adresinizi almasını ve kullanmasını önlemek için @ biçimini eklemeyin. (örnek: emre[at]emresupcin.com)
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Kimlik Avı Saldırısı nedir? Herkese açık Wi-fi nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes